Have an account? Log in or

O nama

 

grb

Red Hrvatske Krune je udruga koja okuplja plemiće, potomke plemića, članove njihovih obitelji i sve one koji su zainteresirani za očuvanje tradicije hrvatskog plemstva. Osnovni cilj reda je zaštita naslijeđa duhovnih i materijalnih dobara naših predaka koje su stekli pod krunom hrvatskog kraljevstva.

Smatramo se slijednicima kraljevskih tekovina koje ne završavaju smrću posljednjeg kralja hrvatske narodne krvi, već se ta tradicija nastavlja kroz djelovanje hrvatskih plemića i njihovih potomaka sve do danas. Naime, plemstvo je dalo svoj najznačajniji nemjerljivi doprinos u održanju sveukupnog integriteta naše domovine i očuvanju samog hrvatskog imena kroz postojanje Kraljevine Hrvatske, samostalne ili u sklopu državnih zajednica unutar kojih je ostvarivala svoje pravo na državnost.

Sačuvavši uspomenu na tradiciju naših predaka te njihove napredne društvene i gospodarske aktivnosti kroz burna povijesna razdoblja, kao političko i nacionalno biće uspjeli smo se izboriti za zasluženo mjesto unutar civilizacijskog kruga zapadne Europe. Stoga, želimo i u ovoj, baš kao i u svim budućim generacijama unaprijediti hrvatsku naciju, promicati kulturu, štititi dostojanstvo hrvatskog naroda i sjećanje na svekoliko pozitivno naslijeđe naših prethodnika.

 

DUŽNOSNICI RHK

Veliki Knez

Stipe pl. Vučetić, dipl. ing.